vasárnap, február 17

Nyakunkon a március...

Újabb kényszerű szobafogságunk - takonykór - lehetőséget adott arra, hogy rendet csináljak a fonalas fiókomban. Kiválogattam a fonalakat összetétel, és színcsoport szerint... Nagyon sok icipici maradék színes akril gyűlt össze - soha nem dobok ki maradékokat...

Aztán a napokban egy blogíró-társ húsvéti tojásokról tett fel fotókat... - hoppá, tényleg, nemsokára itt a a tavasz...

Kedves sógorom pedig pókemberes sapit rendelt - hiába, van aki örökké megőrzi a gyermeki énjét..

Szóval a kezemben volt  a maradék piros és fehér fonal, a rendrakáskor kezembe került egy ugyanolyan vastagságú zöld is. (A piros és a fehér Red Heart Lisa, a zöldről csak gondolom, hogy szintén az, de hát ki tudja...)  Hát persze, húsvét előtt még kell egy... kokárda!

Rövid kísérletezés eredménye a nagyobb kokárda, de túl nagynak találtam, (kb 7 cm átmérőjű), úgyhogy csináltam neki egy kistestvért is, hímzőfonalból 1,5-ös horgolótűvel.

A fotót azon frissiben feltettem a kötős-horgolós csoportba, a mintát is megígértem...

Tehát:


Kezdés magic ringgel, zöld fonallal
1. sor: * 1 egyráhajtásos félpálca-csomó, 1 LSZ * ismételve 7-szer. A sor végén hamispálcával zárjuk a kört, a fonalat elvágjuk.
2. sor: A fehér fonalat az egyik LSZ-közbe csatlakoztatjuk. 3 LSZ, 1 ERP, 1 LSZ, 2 egyszerre befejezett ERP,   *2 egyszerre befejezett ERP, 1 LSZ, 2 egyszerre befejezett ERP* ismételve 6x - összesen hét csoport. A sor végét hamispálcával zárjuk, a fonalat elvágjuk.
3. sor: A piros fonalat két ERP csoport között kapcsoljuk be. (Ott, ahol nincs LSZ!)  *1 RP, 6 ERP a következő LSZ közbe, 1 RP a következő két ERP csoport közé.* A sor végét hamispálcával zárjuk.

Az egyráhajtásos félpálca csomóról többféle videót is találtam, de egyik sem teljesen olyan, ahogy én csinálom... Ez a videó hasonlít legjobban, annál is inkább, mert az én kezdő sorom is majdnem pont ilyen, csak 7 sziromból áll. Ja, és nem tekerem fel ennyiszer a fonalat, csak addig, míg 9 szál lesz a tűn, és utána egyben áthúzom. Ha valakinek van kedve keresgélni, akkor "crochet puff stitch" néven sok videót találni a YouTube-on.

Remélem, érthető a leírás, és a rajz, készüljetek Ti is a tavaszra!

Nincsenek megjegyzések: